2011. január 24., hétfő

Meet the band: Atari Teenage Riot

Újra összeállt az Atart Teenage Riot- az elektropunk rajongók nagy örömére.
A zenekar 1992-ben alakult, Berlinben, és bár akkoriban még igen idegen műfajú zenét játszottak, rendszerellenes, antifasiszta dalszövegeik révén hamar meglepő népszerűségre tettek szert.
Megmozdulásaik sokszor torkollottak tüntetésekbe, így a banda frontembere, Alec Empire rövid időn belül a lázadók, underground hőse lett. Az ő nevéhez fűződik továbbá maga a digital hardcore (punk + hardcore techno) műfaj megszületése, és elnevezése, valamint a Digital Hardcore Recordings lemezkiadócég létrejötte, ami lehetővé tette az ilyen stílusú zenék életben maradását.
                            

A zenekar 2000-ben feloszlott ugyan, de több, mint tízéves szünet után, most újra összeálltak, sőt, már lassan kapható lesz a legújabb lemezük is, ami az Activate nevet viseli.
Viszont a tagok már nem ugyan azok, mint egykor: az örökös elem Alec Empire a régi, Nic Endo, -a védjegyévé vált arcfestés nélkül ugyan- de szintén a megszokott. 

Carl Crack, és Hanin Elias 2000-ben viszont végleg távoztak a bandából.
Helyettük van viszont CX KiDTRONiK, akit bár nagy arcnak tartanak a zenében, nekem mégse nyerte el a tetszésem ez az új, popos-rappes-videoklipes fílingű felállás...


Majd meglátjuk.
           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hogy tetszett?